Vraag ivm snelheid
Heb je een vraag die je nergens anders kwijt kunt, dan kun je die hier stellen. Let er op: er zal streng gemodereerd worden om flames te voorkomen.

3 berichten   •   Pagina 1 van 1
MarcoFrous44
Nieuw op 't forum
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 jul 2018, 01:49

Vraag ivm snelheid

door MarcoFrous44 » 11 jul 2018, 02:04

Beste,

Ik reed vandaag op de E313 richting Antwerpen waar 120km/u de toegelaten snelheid is. Ik reed rond de 124-128km/u omdat mijn cruisecontrol met sensor werkt als er een voertuig voor mij is dat hij afremt/versnelt. Een politie voertuig reed toen voor mij maar vertraagde en versnelde steeds op de rechter rijbaan dus ging ik automatisch mee tot 128km/u. Na een paar kilometers zet de politie zijn zwaailichten aan en blokkeert mij zodat ik hem moet volgen en dat doe ik uiteraard, toen meneer uit zijn wagen kwam naar mij was hij nogal boos waarom ik hem steeds volgde en dat ik mijn snelheid moest aanpassen. Ik ging akkoord omdat ik geen discussie wil starten met meneer dus gaf hij een bekeuring die nog moet komen ivm mijn snelheid die niet over de limiet was.. En dit ook zonder enig apparatuur en bewijs, toen ik meneer hem aansprak dat hij mijn snelheid niet eens heeft gemeten was hij aan het lachen en zei:" Ik ben commissaris ik tel voor 2 " en een dreigement van " Ik houd je ik het oog als als ik je straks weer zo zie rijden neem ik je rijbewijs af "
Deze politie had 2 rood/bruine kronen en een rode uitlijning aan de rechter hoek van zijn badge.
Nou mijn vraag is of deze boete geldig is ofniet? En of ik in beroep kan omdat ik geen misdrijf heb begaan.

Met vriendelijke groet
Marco

Gebruikersavatar
vdv
Politie
Berichten: 830
Lid geworden op: 19 apr 2011, 20:49
Locatie: Vlaams-Brabant

Re: Vraag ivm snelheid

door vdv » 11 jul 2018, 08:29

Ik heb ook zo een cruisecontrol met sensor en weet dat je daar een maximumsnelheid moet instellen. De auto versnelt en remt af maar zal niet blindelings de voorganger volgen als die boven de ingestelde snelheid gaat. Of uw ingestelde snelheid was meer dan 128km/uur en niet 120... Dus uw excuus klopt niet.

Voor juridisch advies contacteer je best een advocaat.
Dit bericht bevat mijn persoonlijke mening opgesteld in persoonlijke naam en geldt niet als officieel standpunt van de Belgische politie.

Jens
Politie
Berichten: 614
Lid geworden op: 30 mei 2010, 12:57

Re: Vraag ivm snelheid

door Jens » 12 jul 2018, 10:34

De graad van commissaris van politie wordt inderdaad aangeduid met twee gouden kronen. De rode uitlijning op de naam- en graadplaatjes betekent dat die persoon tot de federale politie behoort.

Indien u een onmiddellijke inning ontvangt dient u aandachtig de vaststellingen te lezen. Indien u dan van mening bent dat u geen misdrijf hebt begaan en/of de vaststellingen onjuist zijn, kunt u de betaling van de onmiddellijke inning weigeren en de zaak laten voorkomen bij de bevoegde politierechtbank.
Inspecteur van politie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten

Forumregels

Forumregels
Afbeelding

- In dit forum kunnen vragen gesteld worden aangaande het politiegebeuren
- We willen iedereen er op wijzen dat je de antwoorden moet aftoetsen aan diegene die ze beantwoord heeft. Bij iedereen kun je onder de forumnaam zien of het iemand van de politie is, een aspirant of een gewone forumbezoeker. Wees u ervan bewust dat sommigen antwoorden posten die gissingen, veronderstellingen of gewoonweg fout zijn.
- Het forumbeheer probeert te filteren, maar dat is niet altijd eenvoudig.

Wie een vraag heeft gesteld, kan daar op antwoorden, zonder onze tussenkomst. Omdat sommigen door het bos de bomen niet meer zagen, werd beslist dat voor de rest enkel nog gebruikers met minstens de status 'aspirant' kunnen antwoorden op de vragen. Wil je nu echt iets kwijt en kun je dit niet wegens je status, gebruik dan het 'uitroepteken' bij de posting. Dan stuur je een bericht naar het forumbeheer en kunnen we het bericht er bij plaatsen als dit echt wereldschokkend zou blijken :-D Dit moet de uitzondering zijn.

Nog een belangrijk punt voor onze gebruikers: geef enkel een antwoord op een vraag wanneer je het antwoord WEET. Aan gissingen en veronderstellingen heeft niemand iets.
Wanneer we merken dat er antwoorden worden geplaatst bij een vraag die niks meebrengen aan de oplossing van die vraag, worden die verwijderd en kan de poster een waarschuwing oplopen.
Het is momenteel 24 mei 2019, 10:31