Gentse politie schiet gewapende man neer

Graag open discussies. Argumenteren mag, hit-en-run-technieken niet!
Elke aanval op de politie zal resulteren in een waarschuwing.
Forumregels
Afbeelding
BUTTON_POST_REPLY
L0k1-
Aspirant
BerichtenCOLON 473
GeregistreerdCOLON 21 Feb 2010, 21:07

Gentse politie schiet gewapende man neer

Bericht door L0k1- »

In Gent is er vanavond een schietpartij geweest in de Vlaanderenstraat en daarbij is een man neergeschoten. Volgens een ooggetuige kwam de gewapende man vanuit een zijstraat de Vlaanderenstraat op. Omstaanders hebben de politie verwittigd, en die heeft hem neergeschoten omdat hij weigerde zijn wapen af te geven.
Het schietincident vond iets voor 19 uur plaats in de Vlaanderenstraat, in het centrum van Gent. De politie kwam ter plaatse en sloot de straat volledig af.

Een ooggetuige die op een terras in de Vlaanderenstraat zat, meldt ons dat hij ineens een gewapende man vanuit een zijstraat de Vlaanderenstraat op zag lopen. Omstaanders zijn onmiddellijk op de vlucht gegaan en hebben de politie verwittigd. Politieagenten hebben de man neergeschoten omdat hij zijn wapen weigerde af te geven. Onze ooggetuige zegt niet exact te weten wie eerst heeft geschoten.

De feiten hebben "naar alle waarschijnlijkheid niets te maken met terroristische motieven", zegt de woordvoerder van de Gentse lokale politie. "We hebben een oproep binnengekregen dat er zich een gewapende man op de openbare weg bevond. Onze ploegen zijn er naartoe gegaan en hebben een man met een vuurwapen aangetroffen. Ze hebben hem gesommeerd om het wapen te laten vallen. Daar is is de man niet op ingegaan, waarna ze hem geneutraliseerd hebben. In het kader van het gerechtelijk onderzoek kunnen we geen andere info geven."

Het parket en het afstappingsteam kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Er zijn een wetsgeneesheer en een wapendeskundige aangesteld. De toestand van de neergeschoten man is nog niet duidelijk. Er zou niemand anders gewond geraakt zijn bij het schietincident.

Een kijker stuurde ons enkele foto's van wat er eerder vanavond gebeurde in de Vlaanderenstraat. Op de eerste foto is te zien hoe twee agenten de gewapende man onder schot houden.
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio ... /1.2741739

en op hln.be is er zelf al een video die de interventie grotendeels heeft gefilmd, tot enkele seconden na het schietincident:

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... eren.dhtml

Persoonlijk hoedje af voor de collega's daar.
BUTTON_POST_REPLY