Federale regering wil politietaken uitbesteden

Graag open discussies. Argumenteren mag, hit-en-run-technieken niet!
Elke aanval op de politie zal resulteren in een waarschuwing.
Forum rules
Image
Post Reply
Josme
__________________________
Posts: 12
Joined: 30 Jun 2014, 11:16

Federale regering wil politietaken uitbesteden

Post by Josme »

Federale regering wil politietaken uitbesteden

De federale regering wil de politie ontlasten van een aantal "oneigenlijke taken". Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De budgetten en middelen zijn de laatste jaren afgenomen, maar het takenpakket bleef even groot. Daarom zouden bijvoorbeeld bewakingsopdrachten uitbesteed kunnen worden aan privébedrijven.
De werkingsmiddelen en budgetten voor de politiediensten in ons land zijn de laatste jaren steeds gedaald, maar het takenpakket bleef wel hetzelfde. Om de politieagenten iets meer ademruimte te geven, wil de regering-Michel hen een reeks opdrachten uit handen nemen.

"Eerst moeten we de kerntaken van de politie bepalen", klinkt het bij federaal minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). "Zodra dit gebeurd is, kunnen we bekijken welke "oneigenlijke taken" uitbesteed kunnen worden aan privéfirma's", aldus Jambon. Daarbij denkt hij in de eerste plaats aan bewakingsopdrachten.

Volgens Eddy Dewael, hoofd van de cel "Misdrijven tegen goederen", zijn er ook andere taken die uitgevoerd kunnen worden door privéfirma's, zoals het terugbezorgen van gestolen juwelen. "Al jaren wordt daar zeer veel tijd aan gespendeerd, want het is een tijdrovend werkje. Maar dat hoeft niet per se door agenten gedaan te worden", zegt Dewael.
Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2126988
Bevestiging van inschrijving AINP: 20/07/2014
Cognitieve vaardigheidsproef: Vrijgesteld
Functioneel Parcours: 05/08/2014
Persoonlijkheidsproef: 03/10/2014
Antecedentenonderzoek: Positief
Interview voor de Commissie: 05/03/2015
Medische geschiktheidsproef: ...
Post Reply