Waterkanon tegen antisemitische samenkomst in Anderlecht

Graag open discussies. Argumenteren mag, hit-en-run-technieken niet!
Elke aanval op de politie zal resulteren in een waarschuwing.
Forumregels
Afbeelding
BUTTON_POST_REPLY
L0k1-
Aspirant
BerichtenCOLON 473
GeregistreerdCOLON 21 Feb 2010, 21:07

Waterkanon tegen antisemitische samenkomst in Anderlecht

Bericht door L0k1- »

In Anderlecht is een antisemitische samenkomst met het waterkanon uiteengedreven. Enkele honderden mensen waren samengekomen aan het gebouw waar een antisemitische meeting gepland was die eerder verboden was door burgemeester Eric Tomas (PS). Het omstreden Kamerlid Laurent Louis had de bijeenkomst georganiseerd en had onder anderen de beruchte Franse komiek Dieudonné uitgenodigd.

Louis (kleine foto) had voor vandaag een "Europees congres van de dissidentie" georganiseerd. Daarbij waren enkele antisemitische sprekers uitgenodigd zoals de Franse komiek Dieudonné. Die bijeenkomst werd verboden door de burgemeester.
Belga

Tomas zegt dat hij het verbod uitvaardigde om de openbare orde te bewaren. "We hebben inlichtingen ontvangen dat mensen op straat zouden komen die zich tegen de bijeenkomst kanten", legde hij uit. "Dat zou ernstige risico's voor de openbare veiligheid opleveren."

De organisatoren hielden echter voet bij stuk en lieten hun uitnodiging aan de deelnemers openstaan. Meer nog, Laurent Louis publiceerde op zijn Facebookpagina het adres waar het antisemitisch congres zou plaatsvinden - zaal "Akdeniz" aan de Bergensesteenweg.

Louis riep hen op om samen te komen "in alle rust en met een goed humeur". Naargelang de bron daagden 150 tot 400 mensen uiteindelijk op. Er werd door de organisatoren nog een kort geding aangespannen tegen het verbod, maar uiteindelijk greep de politie in met het waterkanon. De deelnemers werden uit elkaar gedreven, en vielen uiteen in kleine groepjes in de buurt.

Eerst hadden de politiemensen zich rond 15 uur teruggetrokken, wat door de deelnemers geïnterpreteerd werd als een overwinning, maar een kwartier later kwam de politie terug met het waterkanon om een definitief einde te maken aan de samenkomst.

Laurent Louis is niet onbesproken. In maart nog veroorzaakte hij tumult in de Kamer door premier Elio Di Rupo een pedofiel te noemen. Louis was als politicus eerst lid van de MR, maar stapte in 2010 over naar de PP van Mischaël Modrikamen. Hij haalde een Kamerzetel binnen, maar een jaar later werd hij uit de partij gezet omdat hij te veel van mening verschilde met Modrikamen. Hij richtte daarop zijn eigen partij op, de MLD.
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/VK14/ ... od_congres


Gebeurt er net zoiets op Sq. Albert 1er te Anderlecht, net als ik een weekend niet moet werken.. Eens iets anders dan altijd standby in een camionette zitten voor de voetbal :-)
VRS
Politie
BerichtenCOLON 993
GeregistreerdCOLON 05 Dec 2009, 10:53

Re: Waterkanon tegen antisemitische samenkomst in Anderlecht

Bericht door VRS »

Er wordt denk ik toch teveel aandacht geschonken aan een individu als Louis. Dit gedoe speelt netjes in zijn electorale kaarten.
Los van het feit dat hij een dwaas figuur is dat de politiek m.i. beter kwijt dan rijk is, vind ik het ook belachelijk dat er langs zijn kant geschreeuwd wordt hoe dictatoriaal België wel is nadat ze eerst een verboden samenkomst organiseren en vervolgens geweld (gooien met flessen en stoelen) gebruiken tegen de politie. Maar goed, da's iets wat spijtig genoeg wellicht heel vaak gebeurt bij manifestaties en aangezien België stiekem gelukkig toch geen dictatuur is mag gelijk wie onnozele dingen vertellen :mrgreen:
BUTTON_POST_REPLY