Aangehouden door de FGP

Deze draad is door iedereen te zien, ook niet-leden van het forum.

Moderator: Moderators

Forumregels
Afbeelding
Plaats reactie
mvqRomeo
Nieuw op 't forum
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 nov 2018, 22:45

Aangehouden door de FGP

Bericht door mvqRomeo »

Hallo,
Ik had even een vraagje:
Ik ben tegengehouden geweest door de FGP in Antwerpen. Ik was aan het fietsen en ik stak over bij groen licht. Ik moest eerst nog tramsporen over om dan het 2de deel van de rijbaan over te kunnen steken. Bij dat 2de deel terwijl ik overstak merkte ik in het midden ongeveer dat het rood was en dat er een auto snel op mij afkwam en precies niet wou stoppen. Ik heb dus beetje doorgetrapt en gestopt aan de stoep nadat de auto geclaxoneerd had. Ik zag dat de auto stopte en een koppel uitstapte. (Ik dacht bij mezelf oh nee) Het was de FGP (ik wist dit omdat de FGP mij enorm veel intereseert). De dame die wat boos was op mij liet haar legimitatiebewijs zien en toen was het officieel. Ze heeft me onder mijn voeten gegeven en vroeg wat ik van plan was op dat moment (waarop ik met de waarheid wat hierboven staat antwoorde). Ze vroeg om mijn id kaart en heeft iets op haar gsm gedaan ermee. Ze gaf me deze terug en waarschuwde mij dat ik de vervolgens beter moet opletten.
Mijn uiteindelijke vraag nu is: Krijg ik een boete opgestuurd? (Want ik weet dat door rood rijden een overtreding van de 3de graad is.) Of geldt dit gewoon als een eenmalige waarschuwing? (Aangezien ze mij heeft gewaarschuwd en geen PV heeft opgemaakt).
Dit komt waarschijnlijk op mijn stragregister te staan nu? (Daarom mijn id kaart denk ik?)
Zou iemand mij kunnen helpen bij mijn vragen aub?

Alvast bedankt!

mvqRomeo
Student TRM
Gebruikersavatar
vdv
Politie
Berichten: 867
Lid geworden op: 19 apr 2011, 20:49
Locatie: Vlaams-Brabant

Re: Aangehouden door de FGP

Bericht door vdv »

Wij kunnen onmogelijk weten of zij een PV gaat opstellen of niet. Dat zal je moeten afwachten, je krijgt dan immers binnen de twee weken een afschrift van.
Als er een PV wordt opgesteld komt dat niet op je strafblad.
mvqRomeo
Nieuw op 't forum
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 nov 2018, 22:45

Re: Aangehouden door de FGP

Bericht door mvqRomeo »

Okey. Bedankt voor je reactie.
Gebruikersavatar
Jay8456
Nieuw op 't forum
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 aug 2020, 14:55

Re: Aangehouden door de FGP

Bericht door Jay8456 »

Ga er van uit dat ze eventjes gekeken hebben wie je bent en wat je op je kerfstok hebt staan. Iets waar ik me nu niet zozeer zorgen over zou maken, tenzij je dit soort 'situaties' elke dag tegenkomt natuurlijk.
Plaats reactie